Natuurreservaat De Teut
Experience Belgium Limburg visitlimburg De Teut Zonhoven
Opzoek naar een prachtig stuk natuur?

Natuurreservaat de Teut, gelegen tussen Zonhoven, Genk en Hasselt vormt het grootste heidegebied van Limburg en heeft een prachtig, afwisselend landschap waarin je kan wegdromen en ronddwalen. Voor veel toeristen is een wandeling op de Teut één van de TOP 10 wandelingen in Limburg (België).
Het reservaat wordt mooi onderhouden en biedt tal van bewegwijzerde wandel-, mbt(fiets)- en paardrijroutes.
Je kan er genieten van de uitgestrekte heide, duinen en bossen met eindeloze dreven. Dierenliefhebbers zullen aangenaam verrast zijn wanneer ze de lokale vogels, waaronder de zeldzame boompieper, schapen, verschillende runderrassen (Galloways, Angus, Schotse hooglanders) en paardachtigen (Konik, Fjord, Shetlandpony, Ezels), aantreffen.
Ook honden zijn welkom op de Teut en kunnen genieten van een grote hondenweide waarin ze vrolijk en vrij kunnen spelen. Wat ons vooral aantrekt in de Teut is het afwisselende landschap en de stilte die je overvalt wanneer je hier begint rond te dwalen. Vergeet ook niet even halt te houden bij de Holsteen en ontdek het verhaal achter deze mysterieuze rotsformatie.
Experience Belgium Limburg visitlimburg De Teut Zonhoven Experience Belgium Limburg visitlimburg De Teut Zonhoven Experience Belgium Limburg visitlimburg De Teut Zonhoven

C-MINE Genk

Natuurreservaat de Mombeekvallei