Sneeuwpret in de Hoge Venen
hogevenen
Het is bijna een jaarlijkse traditie, om even naar de Ardennen of Hoge Venen te gaan, voor wat extra sneeuwpret. Deze keer kozen we ervoor om de buurt rond de ski club van Weywertz, een gebied vlak bij Ovifat en Baraque Michel, te verkennen.
Op voorhand hadden we de ‘winterwandeling’ van 4,3 km gepland. Eerste stop was al meteen de sleepiste. Ik moet zeggen dat deze toch wel stevig was. Jules genoot met volle teugen bij elke afvaart. Paulien daarentegen, had er minder zin in. Zij hield zich liever bezig met het maken en gooien van sneeuwballen.
hogevenen hogevenen
In het begin van de wandeling lag er behoorlijk wat sneeuw en daar kan uiteraard van alles mee worden gedaan. Er zijn de klassiekers zoals sneeuwengeltjes maken, sleeën en sneeuwbalgevechtjes. Wij deden er nog een paar specialekes bij, zoals sneeuwgezichten maken op bomen en snowboarden met de slee. Jules was overal op zoek naar een grote hoop sneeuw waar hij kon inspringen om te verdwijnen.
hogevenen hogevenen hogevenen hogevenen
De wandelingen van 2,2 km en 4,3 km liepen bijna volledig samen, op een korte afstand van de langlaufpiste. Nadat de twee wandelingen scheidden, verliep de tocht hoofdzakelijk over asfalt en wat ons betreft had dit extra stuk weinig meerwaarde.
hogevenen hogevenen
Na een 'warme chocomelk' in de ski club, sloten we af met een extra rondje sleeën en spelen. We kijken al uit naar volgend jaar voor meer sneeuwpret.
hogevenen hogevenen

Praktisch:
Wij parkeerden bij de ski club van Weywertz Im Himmelchen 15, 4750 Weywertz
Onze foto's zijn genomen met een Fujifilm X-T20 + Fujinon XF 18-55mm 2.8-4 verkrijgbaar bij BARTOK SHOP

Beentjes strekken in ten Haagdoornheide

Damiaanmuseum in Tremelo