Zonsondergang op de indrukwekkende rotswand van Le Hérou
De rotswand van Le Hérou
Nog zo één van die verborgen parels in de Ardennen. Le Hérou, een indrukwekkende rotswand in een meander van de Ourthe. Na een volle dag kano varen op het stuwmeer van Nisramont (lees ook deze blogpost) is de verleiding groot om een plaatselijk restaurant binnen te stappen en onze hongerige magen te vullen, maar zoals dat gaat met landschapsfotografen kunnen we niet aan de lokroep van de ondergaande zon weerstaan.
Tijdens de voorbereiding van dit micro avontuur hadden we enkele beelden gezien van de spectaculaire rotswanden van Le Hérou. Wanneer blijkt dat we slechts enkele kilometers moeten rijden om deze plek te bezoeken, is er geen twijfel meer mogelijk. Geef toe, wat is er heerlijker dan sunset-shoot als aperitief?
De rotswand van Le Hérou
Bij het parkeren van onze wagen, merken we dat we geen tijd te verliezen hebben. De zon is aan het onder gaan en de lucht begint warm rood te kleuren. Langs een stijl kronkelend pad dalen we af en al snel verschijnt de Ourthe in het dal.
De rotswand van Le Hérou De rotswand van Le Hérou
Wanneer we onze camera en drone klaar maken om dit spectaculaire landschap vast te leggen, ontpopt @carlospimentel__ zich als een volleerd model. Als een berggeit die nog nooit van hoogtevrees gehoord heeft, laveert hij over de toch wel smalle rotswand.
De rotswand van Le Hérou
Als de maan het van de zon overneemt, stappen we binnen bij Hotel & Restaurant les 5 Ourthes, om te genieten van ons welverdiende avondmaal en een lekker glas Lupulus bier.
De rotswand van Le Hérou De rotswand van Le Hérou
Bedankt voor het gezelschap tijdens dit geslaagde micro avontuur @carlospimentel__ en @kristof.massoels
Praktisch:
De rotswand van Le Hérou bevindt zich in het Natuurpark van de twee Ourthes

Wij parkeerden onze wagen op de parking van Hotel & Restaurant les 5 Ourthes
Rue du Herou 72 – B-6660 Nadrin (Houffalize).

Van hieruit is was het slechts 5 min wandelen tot aan de rotswand. Let op! Deze wandeling kan gevaarlijk zijn bij nat weer of met kinderen.
Onze foto's zijn genomen met een Fujifilm X-T20 + Fujinon XF 18-55mm 2.8-4 verkrijgbaar bij Bartok Shop
Voor ons Outdoor Materiaal gaan wij steeds te rade bij Verreweg Outdoor

Lap! We zijn gevost!

Ondergronds in de hoofdstad van Wallonië