Natuurreservaat Lommelse Sahara
Experience Belgium Limburg visitlimburg Lommelse Sahara
Natuurreservaat de Lommelse Sahara, gelegen in noorden van de provincie Limburg, is een natuurfenomeen. Te midden van de naaldbossen duikt er plots een prachtig woestijn landschap op met eindeloze duinen en een helder blauw meer. Voor veel toeristen is een wandeling in de Lommelse Sahara één van de TOP 10 wandelingen in Limburg (België).
Het reservaat wordt mooi onderhouden en biedt tal van bewegwijzerde wandel-, mbt(fiets)- en paardrijroutes.
Je kunt er genieten van een verrassend landschap met naaldbossen, duinen, heide en het speelbos met natuurlijke speeltuigen. Van ver in de omtrek zie je de uitkijktoren boven de bossen uitstijgen. Beklim de 30m hoge toren en geniet van een prachtig uitzicht over de omgeving.
Ook honden zijn welkom in de Lommelse Sahara en kunnen er genieten van een grote (4 hectare) hondenlosloopzone waarin ze vrolijk en vrij kunnen spelen. Wat ons vooral aantrekt in de Lommelse Sahara is het verrassende landschap. Bij het aantreffen van het echte Sahara landschap en het blauwe meer, krijgen wij het gevoel in een andere wereld te zijn aangekomen. Vergeet ook niet even te gaan kijken aan het Kempens kanaal waar je een unieke voetgangersbrug zal aantreffen.
Experience Belgium Limburg visitlimburg Lommelse Sahara Experience Belgium Limburg visitlimburg Lommelse Sahara Experience Belgium Limburg visitlimburg Lommelse Sahara Experience Belgium Limburg visitlimburg Lommelse Sahara

Mechelse heide, Maasmechelen

C-MINE Genk