Fonds de Quarreux - Een alternatief voor Ninglinspo
Fonds de Quarreux
Ok, dit waren onze plannen vandaag: rustig picknicken/barbecueën langs het water en daarna dé wandeling van de Ninglinspo. Aangekomen op de parking, merkten we al vlug dat we niet alleen waren. Er was geen enkel plaatsje meer vrij en elke mogelijke parkeerplaats langs de weg was ook in beslag genomen. Daar gingen onze plannen.

Voor een alternatief moesten we gelukkig niet ver rijden. De GPS toonde een beetje verder een wegje dat bijna helemaal tot aan het water ging. Op goed geluk dan maar en ... Bingo! Een kleine parking voor een auto of 10 (met vrije plaatsen) én op nog geen 100 meter stappen, een picknickplaats vlak aan het water. Ideaal!
Nadat we geïnstalleerd waren en onze meeneembarbecue vuur gevat had, kropen de kinderen meteen het stromende, ondiepe water in. Al gauw werden de stenen in het water het speelgoed van de dag. Dammetjes maken en afbreken, met stenen gooien. Heerlijk toch!

Na enkele uren van relaxen, spelen en smullen, sloten we ons uitstapje af met een kleine wandeling langs de Amblève. Op de smalle wandelweg waren verschillende zijwegjes, die leidden naar nog meer rust en speelplaatsjes. Hier en daar ontdekten we een vliegvisser in het water, wat toch altijd een beetje speciaal is om naar te kijken.

Kortom, ook al moesten we onze plannen omgooien, het was zeker een geslaagde dag. En die wandeling van de Ninglinspo doen we wel een ander keertje.

Ninglinspo - Fonds de Quarreux Ninglinspo - Fonds de Quarreux Ninglinspo - Fonds de Quarreux Ninglinspo - Fonds de Quarreux Ninglinspo - Fonds de Quarreux Ninglinspo - Fonds de Quarreux Ninglinspo - Fonds de Quarreux Ninglinspo - Fonds de Quarreux Ninglinspo - Fonds de Quarreux Ninglinspo - Fonds de Quarreux Ninglinspo - Fonds de Quarreux Ninglinspo - Fonds de Quarreux

Praktisch:
Volledige wandeling - Fonds de Quarreux (wij hebben alleen het deel langs het water gedaan)
De wandeling van Ninglinspo (Welke we dus eerst wilden doen)

Natuurreservaat De Mombeekvallei in Alken

Heusden-Zolder, verrassend veelzijdig