Beentjes strekken in ten Haagdoornheide
ten haagdoornheide
Een luie zondagochtend, met een stralende winterzon, veel meer was er niet nodig om iedereen hier in huis enthousiast te krijgen om een frisse neus te halen dicht bij huis. Na wat googelen viel ons oog op het wandelgebied Ten Haagdoornheide. Een korte wandeling van 2,7 km, leek ons de ideale manier om aan deze mooie dag te beginnen.
ten haagdoornheide
Bij het startpunt konden we kiezen voor ‘veel modder’ en ‘minder modder’. Jawel, onze wandelschoenen kwamen weer goed van pas. We kozen voor minder modder en doken het bos in waar houten paden ons door een prachtig moerasgebied leidden. Ik vind het altijd wel iets hebben, zo’n houten pad, een beetje zoals een rode loper, maar dan door het bos. Sommige stukken waren heel kort, bijna platformen, kort bij elkaar. Zalig voor kinderen. (en papa's ;) )
ten haagdoornheide
Het was gezellig druk in ten Haagdoornheide. Veel mountainbikers, maar ook ruiters en andere wandelaars kruisten ons pad. We gingen zo op in alles wat er rond ons te zien en te beleven viel, dat we plots de pijltjes kwijt waren. Of dat nu aan ons lag, of dat ze gewoon verdwenen waren kan ik niet met zekerheid zeggen, maar we hebben het niet aan ons hartje laten komen. Wat is er spannender dan gewoon je neus volgen?
ten haagdoornheide
Op dat zelfde moment kregen de indruk dat er veel stuifmeel in de lucht hing, wat een beetje raar was gezien de tijd van het jaar. Nader onderzoek door onze experten, toonde aan dat het mini sneeuwvlokjes waren. Heerlijk toch en zelfs idyllisch als je dan ook nog een roedel reeën tegen komt.

De kleine sneeuwvlokjes werden groter en Jules en Paulien, die al in hun Chiro uniform rondliepen voor de namiddag, begonnen het toch stilletjes aan wat frisser te krijgen.
ten haagdoornheide ten haagdoornheide

Verder op ons pad passeerde we de speeltuin van het vakantiepark Hengelhoef, en of het nu koud was of niet, een ‘death ride’ die moet getest worden. De sneeuw werd hagel en we besloten om onze wandeling vroegtijdig te beëindigen. Een beetje jammer, want aan het speelbos, dat vlak naast de route ligt, zijn we niet geraakt.
ten haagdoornheide

ten haagdoornheide

Praktisch:
Wij parkeerden bij de kruising tussen de Donderslagweg en het Toeristische weg in Houthalen (snelweg afrit 30) Park Midden Limburg. Makkelijker is misschien de parking van Park Hengelhoef...

Meer info over deze wandeling vind je hier.
Onze foto's zijn genomen met een Fujifilm X-T20 + Fujinon XF 18-55mm 2.8-4 verkrijgbaar bij BARTOK SHOP

C-mine by night

Sneeuwpret in de Hoge Venen