Voeren, waar de suikerspinnen groeien aan de bomen
Voerstreek
Op de bucketlist van Toerisme Limburg voor 2018, zagen we de bronnenwandeling in de Voerstreek verschijnen. De belofte van prachtige heuvellandschappen en vergezichten deed ons niet langer twijfelen om de mooiste wandeling van Vlaanderen (volgens Vlaanderen Vakantieland) te gaan verkennen.
Deze toffe wandeling van een achttal kilometer, deden we op onze vrije dag zonder kinderen. Nadat deze werden afgezet aan school en onze wandelschoenen in de koffer zaten, trokken we richting Voeren.
Voerstreek
Gelukkig hadden we de wandelroute op onze smartphone opgeslagen, want hoewel de wandeling wat aandacht gekregen heeft, stonden er helaas geen pijltjes voor de bronnenwandeling. We merkten al gauw dat we best bij het bezoekerscentrum van Toerisme Voerstreek waren gestopt voor een gratis audio gids. Ik besef dat we zo, een deel dingen niet hebben opgemerkt, wat misschien toch een beetje jammer is. Gelukkig waren er af en toe informatieborden over onder andere de Veursvallei, het Broekbos, het spoorwegviaduct van Sint-Martens-Voeren, …
Voerstreek Voerstreek
Dit gezegd zijnde, kan ik je verzekeren dat de Voerstreek echt wel een prachtige locatie is om door te wandelen. Niet alleen werden we verwend met prachtige heuvellandschappen en vergezichten, we kwamen ook door heen pittoreske dorpen met talrijke silex of vuurstenen huizen, ontzettend veel bomen met maretakken (die ons deden denken aan een bekend liedje van K3), de Commanderie van Sint-Pieters-Voeren en uiteraard af en toe een bron.
Voerstreek Voerstreek Voerstreek Voerstreek
Onderweg was er geen tekort aan stopplaatsen voor een ijsje of een drankje, maar helaas pindakaas voor ons, waren deze allemaal gesloten. Wie trouwens opzoek is naar een vakantiewoning komt in deze buurt zeker aan zijn trekken.
O ja, voor ik het vergeet, wandelschoenen zijn een absolute must voor deze wandeling.
Voerstreek Voerstreek Voerstreek Voerstreek

Praktisch:
Wij parkeerden nabij Kwinten 37, 3790 Voeren
De digitale kaart van de bronnenwandeling kan je hier vinden.
Een audio gids kan je gratis huren in het bezoekerscentrum van Toerisme Voerstreek (Pley 13, 3798 's-Gravenvoeren)
Onze foto's zijn genomen met een Fujifilm X-T20 + Fujinon XF 18-55mm 2.8-4 verkrijgbaar bij BARTOK SHOP

Sint-Truiden by lights

C-mine by night