Antwerpen zoals je het nog nooit bekeek
Voyage Local
Een alternatieve citytour door Antwerpen in een oldtimer Renault Estafette surfbusje uit de jaren zestig, dat zagen we wel zitten. Afgelopen weekend trokken we met het gezin naar ‘t Stad, om er Jamil (Voyage Local) en zijn muntgroen busje te treffen.
Na een hartelijk welkom met een pakje Antwerpse Handjes (al dadelijk punten gescoord bij Jules en Paulien) en een kort verhaal over de restauratiewerken van dit prachtige oldtimer busje (punten scoren bij de mannen), start Jamil de motor voor de ‘Mix of Antwerp’ citytour.
Voyage Local
Deze neemt ons mee door heel diverse buurten in Antwerpen. Van het chique Zurenborg, waar statige huizen met pittoreske voortuintjes tot de verbeelding spreken, naar Borgerhout, waar het leven duidelijk iets bescheidener verloopt. Verder doorkruisen we de Seefhoek, de Jodenbuurt en de oude Noorderdokken.
Voyage Local
In elke buurt worden we verrast door de mooie verhalen die Jamil ons weet te vertellen. In de Jodenbuurt leren we bijvoorbeeld over Joodse gebruiken, de sabbat, de kook- en eetgewoontes, de klederdracht en de ‘Hatzoloh’ hun eigen ambulance dienst.
Voyage Local
In de graffiti straat houden we even halt. Deze locatie, vol met kleurrijke kunstwerken, die elk jaar door artiesten van over de hele wereld worden vernieuwd tijdens het Graffiti Festival, viel bijzonder in de smaak bij Jules. Meters lange kunstwerken van grote hoekige letters, tot robots en skeletten spreken tot onze verbeelding.
Voyage Local

Voyage Local
Tijdens de rit luisteren we naar verschillende anekdotes over o.a., ‘Jefke van de Zoo’ (topverhaal volgens Paulien), jenever-, mossel- en visvrouwen en de ‘vrouwtjes van Cupido’. Daarnaast komen we komen te weten, waar de gezellige restaurantjes liggen en worden we attent gemaakt op bijzondere huizen (eventueel met prijskaartje).
Voyage Local
Na een kleine twee uur, sluiten we af bij de oude Noorderdokken. Deze grote hangaars zien er aan de voorzijde soms een beetje troosteloos uit, maar aan de achterzijde komen de meest gezellige terrasjes tevoorschijn.
Voyage Local
Voyage Local Voyage Local
Praktisch:
Heb je zelf zin gekregen om het echte Antwerpen te ontdekken, neem dan even een kijkje op de website van Voyage Local.
Voyage Local

Onze foto's zijn genomen met een Fujifilm X-T20 + Fujinon XF 18-55mm 2.8-4 verkrijgbaar bij Bartok Shop
Dankjewel Voyage Local voor deze uitnodiging. We hebben ervan genoten!

Kano varen op het Stuwmeer van Nisramont (Barrage de Nisramont)

Lap! We zijn gevost!


Nog enkele sfeerbeelden: Voyage Local

Voyage Local

Voyage Local