Natuurreservaat de Mechelse Heide
Experience Belgium Limburg visitlimburg Mechelse Heide Maasmechelen
Natuurreservaat De Mechelse Heide, gelegen in Maasmechelen, maakt deel uit van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het gebied kenmerkt zich door de prachtige naaldbossen en een eindeloos heidelandschap, waarin fietser en wandelaars uren kunnen genieten. Voor veel toeristen is een wandeling in de Mechelse Heide één van de TOP 10 wandelingen in Limburg (België).
Op de Mechelse Heide zijn er tal van bewegwijzerde wandelingen. Tevens is er aandacht besteed aan mindervaliden, die over het verharde zandloperpad recht tot in het hart van het natuurgebied kunnen komen en op deze manier kunnen genieten van deze prachtige omgeving. Voor onze trouwe viervoeters is er in het reservaat een hondenlosloopzone waar ze vrij kunnen loslopen en genieten van de open ruimte.
Wat ons vooral aantrok in De Mechelse Heide is het heuvelachtige karakter van dit natuurgebied. Je kan er op de hoogste punten dan ook genieten van prachtige vergezichten. Vergeet ook niet even tot aan het meer te wandelen, waar je stiekem naar de vogels kan kijken van achter de vogelkijkwand.
Experience Belgium Limburg visitlimburg Mechelse Heide Maasmechelen Experience Belgium Limburg visitlimburg Mechelse Heide Maasmechelen Experience Belgium Limburg visitlimburg Mechelse Heide Maasmechelen Experience Belgium Limburg visitlimburg Mechelse Heide Maasmechelen Experience Belgium Limburg visitlimburg Mechelse Heide Maasmechelen Experience Belgium Limburg visitlimburg Mechelse Heide Maasmechelen Experience Belgium Limburg visitlimburg Mechelse Heide Maasmechelen

Natuurreservaat Lommelse Sahara