C-MINE Genk
Experience Belgium Limburg Cmine Genk visitlimburg
C-MINE Genk, is één van de oude mijnsites, in de provincie Limburg, die een herbestemming gekregen hebben. Te midden van dit industriële erfgoed, hebben zich tal van culturele initiatieven ontplooid die een bezoek aan C-MINE onvergetelijk maken voor jong en oud. Voor veel toeristen is een bezoek aan C-MINE Genk één van de TOP 10 ervaringen in Limburg (België).
Op de site vind je vandaag uiteenlopende activiteiten. Het cultuurcentrum van Genk en cinema Euroscoop hebben er hun thuis gevonden maar als je zin hebt in een meer actieve uitstap, kan je bijvoorbeeld kennis maken met het mijn-verleden tijdens de C-MINE Expeditie of een heus gezinsspel waarbij je opstap gaat voor een fotozoektocht of afdaalt in de wondergrond.
Op C-MINE tref je altijd wel een tijdelijke tentoonstelling aan waar je kennis kan maken met lokale en internationale kunstenaars. Wat ons vooral aantrekt in de C-MINE Genk is de verrassende architectuur. Overal waar je op de site bent word je verleid door een prachtig lijnenspel en speelse structuren. Vergeet ook niet even te verdwalen in het spectaculaire stalen labyrint, dat zich centraal op het C-MINE plein bevindt. (ontwerp van kunstenaar/architect Gijs Van Vaerenbergh, uit 2015, voor het 10-jarig bestaan van C-MINE)
Experience Belgium Limburg Cmine Genk visitlimburg Experience Belgium Limburg Cmine Genk visitlimburg Experience Belgium Limburg Cmine Genk visitlimburg Experience Belgium Limburg Cmine Genk visitlimburg Experience Belgium Limburg Cmine Genk visitlimburg Experience Belgium Limburg Cmine Genk visitlimburg Experience Belgium Limburg Cmine Genk visitlimburg Experience Belgium Limburg Cmine Genk visitlimburg Experience Belgium Limburg Cmine Genk visitlimburg

Links:
C-mine

Natuurreservaat Lommelse Sahara

Natuurreservaat De Teut